Stagiair(e) Elektrotechniek

Vanaf september 2018 zijn wij weer op zoek naar een stagiair(e) elektrotechniek. Bekijk de vacature hieronder.

Een open sollicitatie is altijd welkom. Stuur je CV en motivatie naar info@iime.nl

OP ZOEK NAAR EEN AFWISSELENDE STAGE MET VEEL VRIJHEID?

Gezocht per september 2018: Stagiair(e) elektrotechniek

Over de HAN Solarboat
De HAN Solarboat, genaamd de Photon, is een boot die op zonne-energie vaart. Aan deze boot wordt gewerkt door enthousiaste studenten van verschillende opleidingen en young professionals. Zij nemen met de Photon deel aan nationale én internationale races. IIME stelt hierbij de faciliteiten van de werkplaats beschikbaar en biedt professionele ondersteuning uit het vakgebied aan. Elke stageperiode werkt een nieuw team aan de HAN Solarboat. Bij IIME krijg jij als student de mogelijkheid om zelfstandig mee te werken aan de ontwikkeling van de Photon.

Werken aan de HAN Solarboat is als werken in een Formule 1 team. Strategie tijdens de races, snelle respons bij problemen en natuurlijk een goede constructie zorgt voor een snelle en betrouwbare boot die de concurrentie achter zich laat. Om de boot zo snel mogelijk te laten varen is gewichtsreductie een belangrijk speerpunt. Daarom zul je tijdens je stage in aanraking komen met o.a. lichtgewicht constructies. In het voorjaar en zomer (mei-augustus) zijn er races binnen- en buitenland (Monaco) waarbij jij samen met je team zal racen voor de overwinning. Resultaten van de race dienen als input voor de volgende ontwikkelingen.

Functieomschrijving
Op het gebied van elektrotechniek zijn mogelijke stage of afstudeeropdrachten:

  1. Momenteel zit er op het stuur van de Solarboat een beeldscherm bevestigd, dat draait op Linux. Momenteel wordt er weinig informatie weergegeven op dit beeldscherm waardoor de bestuurder te weinig informatie verkrijgt.
  2. De Solarboat heeft te maken met verschillende races, alle races hebben ook andere weersomstandigheden. Voor elke race moet er een nieuwe strategie bepaald worden door iemand op wal. Tijdens deze opdracht is de bedoeling dat men de gegevens uit de boot gaat verzamelen zoals: GPS coördinaten, opgewekte energie en externe data die geïmplementeerd moeten worden in een model. Dit model moet in staat zijn om de piloot direct weer te geven of hij harde, zachter of op de juiste snelheid vaart. Hiermee hoeft er niet steeds een nieuwe berekening gemaakt te worden door iemand aan wal.
  3. Om de gegevens uit de boot te kunnen verzamelen is er een Black-Box aanwezig. Deze is echter door waterschade onbruikbaar geworden, en moet vervangen worden door een werkend systeem zodat men van afstand (aan de wal) weet hoe de boot zich gedraagt.

In overleg kan jij een passende stageopdracht formuleren!

Vaardigheidseisen
– Jij volgt een MBO of HBO opleiding gerelateerd aan elektrotechniek

– Jij bent een teamplayer

– Jij hebt goede communicatieve vaardigheden

– Jij neemt initiatief en bent flexibel

– Jij bezit een gezonde drive voor vernieuwingen en innovatie

– Jij hebt kennis van C/C++, Multisim, Ultiboard, Matlab

Interesse?
Stuur je motivatiebrief en C.V. naar Leonie Dijkhof: info@iime.nl. Voor vragen kun je ook contact met haar opnemen via 06-23646571. Uitgebreide informatie over de HAN Solarboat is te vinden op www.hansolarboat.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.