Stagiair(e) werktuigbouwkunde

Vanaf september 2018 zijn wij weer op zoek naar een stagiair(e) werktuigbouwkunde. Bekijk de vacature hieronder.

Een open sollicitatie is altijd welkom. Stuur je CV en motivatie naar info@iime.nl

OP ZOEK NAAR EEN AFWISSELENDE STAGE MET VEEL VRIJHEID?

Gezocht per september 2018: Stagiair(e) werktuigbouwkunde

Over de HAN Solarboat
De HAN Solarboat, genaamd de Photon, is een boot die op zonne-energie vaart. Aan deze boot wordt gewerkt door enthousiaste studenten van verschillende opleidingen en young professionals. Zij nemen met de Photon deel aan nationale én internationale races. IIME stelt hierbij de faciliteiten van de werkplaats beschikbaar en biedt professionele ondersteuning uit het vakgebied aan. Elke stageperiode werkt een nieuw team aan de HAN Solarboat. Bij IIME krijg jij als student de mogelijkheid om zelfstandig mee te werken aan de ontwikkeling van de Photon en het op de markt zetten hiervan.

Werken aan de HAN Solarboat is als werken in een Formule 1 team. Strategie tijdens de races, snelle respons bij problemen en natuurlijk een goede constructie zorgt voor een snelle en betrouwbare boot die de concurrentie achter zich laat. Om de boot zo snel mogelijk te laten varen is gewichtsreductie een belangrijk speerpunt. Daarom zul je tijdens je stage in aanraking komen met o.a. lichtgewicht constructies. In het voorjaar en zomer (mei-augustus) zijn er races binnen- en buitenland (Monaco) waarbij jij samen met je team zal racen voor de overwinning. Resultaten van de race dienen als input voor de volgende ontwikkelingen.

Functieomschrijving
Op het gebied van werktuigbouwkunde zijn mogelijke stage of afstudeeropdrachten:

1) Doorontwikkelen van hydrofoils: Onder water gemonteerde vleugels die lift genereren, waardoor de boot uit het water gelift wordt en daardoor een lagere weerstand en hogere snelheid creëert. De 1e prototype zit onder de boot, maar hoe gedragen deze zich, en hoe kunnen deze verbeterd worden? Het doorontwikkelen van deze hydrofoils is van belang om mee te komen met de concurrenten.

2) Ontwikkeling van een nieuwe romp constructie: De race-klasse waarin de boot valt gaat veranderen en dit betekent dat de romp aangepast moet worden om het meeste uit de nieuwe reglementen te halen. Zo moet er een nieuw dek gemaakt worden om de huidige zonnepanelen te vervangen door een zonnedek met losse zonnecellen. Het onderzoek naar een nieuw romp ontwerp vereist kennis van aerodynamica maar ook composietmaterialen, de romp moet immers zo licht mogelijk zijn.

3) Het ontwerp van een contra roterende aandrijving is reeds ontwikkeld. Nu aan jou de taak om hierbij ook een contra roterende schroef te ontwerpen.

In overleg kan jij een passende stageopdracht formuleren!

Vaardigheidseisen
– Jij volgt een MBO of HBO opleiding gerelateerd aan werktuigbouwkunde

– Jij bent een teamplayer

– Jij hebt goede communicatieve vaardigheden

– Jij neemt initiatief en bent flexibel

– Jij bezit een gezonde drive voor vernieuwingen en innovatie

– Jij hebt kennis van 3D CAD systeem, bij voorkeur SolidWorks

Interesse?
Stuur je motivatiebrief en C.V. naar Leonie Dijkhof: info@iime.nl. Voor vragen kun je ook contact met haar opnemen via 06-23646571. Uitgebreide informatie over de HAN Solarboat is te vinden op www.hansolarboat.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.