Sharky

De eerste vluchten van Sharky, de high mini drone

Sinds september is IIME bezig met de ontwikkeling van Sharky, de high tech mini drone. Inmiddels is het eerste prototype getest door middel van een aantal testvluchten.

Tijdens de testvlucht is onder andere de camera getest. Stagiair Menno, die in zijn vrije tijd met drones vliegt, was onder de indruk van de beelden. ‘Het is net alsof in een cockpit zit van een vliegtuig, je ziet de kunstmatige horizon’ zegt Menno.

Sharky voldeed aan zijn verwachte accu capaciteit, er is al ruim 7 minuten lang gevlogen. ‘Nog niet op zijn topsnelheid hoor, we doen het eerst nog even rustig aan’ vertelt Menno.

Het frame zal nog iets worden aangepast. ‘het 1e prototype is te klein voor de stevigheid die benodigd is voor de functionaliteiten van Sharky. Daarom is er een nieuw frame in ontwikkeling.’ Samen met student Thomas, die Luchtvaarttechnologie in Delft studeert, heeft Menno nu een opzet gemaakt voor het tweede prototype. ‘Thomas heeft mij ondersteuning geboden op het gebied van Aerodynamica, daar gebruikt hij speciale software voor’.

Na de kerstvakantie zal het nieuwe frame ontwerp worden geproduceerd, alvorens er weer testvluchten worden gepland.