De Grote Megamini Techniekdag Quiz-Challenge-Spel-Show vervangt de reguliere techniekdagen

Normaliter organiseert VNO-NCW Midden 5 techniekdagen, waar jongeren op een actieve manier te zien krijgen hoe gaaf techniek kan zijn.  In verband met COVID-19 zijn deze nu geannuleerd. Echter is VNO-NCW Midden in samenwerking met de diverse partners op zoek gegaan een andere invulling om ondernemers te ondersteunen met het vinden van technisch personeel. De werkgroepen zullen daarom nu ‘De Grote Megamini Techniekdag Quiz-Challenge-Spel-Show’ organiseren.

De vijf werkgroepen van de verschillende techniekdagen werken nu samen aan deze online high energy quiz-show. In 7 afleveringen, passend bij de 7 werelden van techniek, zullen 2 jongens tegen 2 meisjes strijden over vragen en opdrachten die met techniek te maken hebben. De vragen hebben zoveel mogelijk een actief karakter. Elke aflevering eindigt met een challenge voor kijkers, waarmee ze kans maken op een prijs!

Begin november zijn de video’s te bekijken via de website van de Techniekdag, www.techniekdag.nl Uiteraard zullen de video’s ook via het onderwijs naar de jongeren worden verspreid.

Vanuit VNO-NCW Midden vervuld IIME de projectleidersrol. Meer informatie over de Techniekdag vind je hier.