Nieuwe studenten IIME

De handjes uit de mouwen in de ‘TecShed’

Vanaf deze week lopen er weer nieuwe studenten rond in de werkplaats bij IIME in hun zelfbenoemde ‘TecShed’. Drie hiervan, Thijs, Kevin en Marian, gaan aan de slag met de HAN Solarboat. Vier studenten, Wesley, Tim, Eric en Kasper, gaan aan de slag met de CNC machine die composieten kan snijden. Maar wat gaan ze nou eigenlijk doen?

Thijs, student Werktuigbouwkunde, gaat aan de slag met het stuursysteem van de Solarboat. Op dit moment kost het de bestuurder veel kracht om het stuur recht te houden tijdens het varen. Hij wil aan het einde van zijn stage een stabiel stuur opleveren om het vaargemak te vergroten voor het raceteam zodat zij nog beter kunnen presteren.

Kevin en Marian, studenten Elektrotechniek, hebben ook een grote uitdaging de komende maanden. Zij willen namelijk het gehele elektrosysteem van de Solarboat modulair maken. Dit zodat het raceteam niet alleen de boot makkelijker en simpeler kan onderhouden, maar ook de snelheid van reparaties kan verhogen.

De studenten die aan de slag gaan met de CNC machine hebben ook een behoorlijke uitdaging voor de boeg. Zij gaan niet werken met een bestaand product zoals de Solarboat, maar gaan de CNC machine zelf ontwerpen en bouwen, vanaf het begin! Tim, Eric en Kasper, studenten Werktuigbouwkunde, zullen het ontwerp maken en de machine bouwen. Hiervoor zitten ze vooralsnog te brainstormen in de TecShed. Wesley, de man achter de besturing, gaat een systeem ontwikkelen om de snijkop te laten bewegen. Aan het einde van hun stageperiode hebben zij een CNC machine gebouwd die de patronen kan maken die de klant wil.

Benieuwd of het de heren lukt? Volg ons en we zullen jullie op de hoogte houden.