Elektrotechniek / Embedded System Engineering

Vliegende boot op zonne-energie!

Gezocht per februari 2023: Stagiair(e) Elektrotechniek / Embedded System Engineering

Over de HAN Solarboat

De HAN Solarboat, is een boot die op zonne-energie vaart. Aan deze boot wordt gewerkt door enthousiaste studenten van verschillende opleidingen en vakprofessionals van Qconcepts Design & Engineering BV  Zij nemen met deze boot deel aan nationale én internationale races, waaronder de Monaco Energy Boat Challenge. De boot zit vol met elektronica, dat goed beschermd moet worden tegen het water. Cruciaal is het CAN-BUS systeem, dat via Bluetooth data naar onze eigen app stuurt om strategie te bepalen tijdens de races.  Werken aan de HAN Solarboat is als werken in een Formule 1 team. Strategie tijdens de races, snelle respons bij problemen en natuurlijk teamwork zorgen er voor dat jij de concurrentie achter je laat.

Gebaseerd op de technologie van de HAN Solarboat, ontwikkelt Qconcepts een Autonomous Aquatic Drone. Deze boot, uiteraard ook voorzien van draagvleugels, vaart autonoom op zonne-energie.

Tijdens jouw stage krijg je professionele ondersteuning van IIME. Zo zijn er extra trainingen beschikbaar voor het schrijven van een plan van aanpak en is er extra begeleiding tijdens jouw stageproces.

Functieomschrijving
Het HAN Solarboat team zoekt een gemotiveerde student die de boot verder ontwikkelt op elektronisch gebied. De boot heeft onder andere een efficiënt lichtgewicht zonnedek, een 5kW motor en 6 MPPT’s. De boot zit vol met microcontrollers, die communiceren via het CAN-BUS systeem en de data via Bluetooth naar wal sturen. Er is ruimte voor nieuwe sensoren om nog meer data te vergaren. Deze data moet vervolgens geanalyseerd worden zodat we onze boot nog efficiënter kunnen maken. Daarnaast zijn er nog tal van verbeterpunten om het elektronisch systeem betrouwbaar te maken. Alle systemen moeten ook nog eens uitvoerig getest worden voordat we aan de startlijn liggen.

Parallel aan de ontwikkelingen van de HAN Solarboat ondersteun je Qconcepts bij de ontwikkeling van de Autonomous Aquatic Drone.

Vaardigheidseisen

  • Jij volgt een MBO of HBO opleiding gerelateerd aan elektrotechniek
  • Jij bent een teamplayer
  • Jij hebt goede communicatieve vaardigheden
  • Jij neemt initiatief en bent flexibel
  • Jij bezit een gezonde drive voor vernieuwingen en innovatie
  • Jij hebt kennis van C/C++, EEsim, EasyEDA

Interesse?

Stuur je motivatiebrief en C.V. naar Leonie Dijkhof: info@iime.nl. Voor vragen kun je haar ook bellen of appen via 06-23646571.

Uitgebreide informatie over de HAN Solarboat is te vinden op www.hansolarboat.nl. Actuele informatie vind je op de social media kanalen van HAN Solarboat.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.