Vorige week werd in de gemeente Berkelland het ‘Energiebesparingsconvenant Ondernemend Berkelland’ getekend. En hier waren wij als IIME ook bij en niet alleen om te kijken. Met communicatiespecialisten in huis, op gebied van energietransitie, dragen wij ons steentje bij aan het verduurzamen van het bedrijfsleven in Berkelland.

 

Achterhoek onderneemt duurzaam is een samenwerking van de Industriële Kring Berkelland en de ondernemersverenigingen – verenigd in Platform BV Berkelland – de gemeente, Omgevingsdienst Achterhoek, VNO-NCW Achterhoek en Stichting Achterhoek Duurzaam Verbouwen. Zij stimuleert ondernemers in Berkelland om hun fossiele energiegebruik te verminderen en daadwerkelijk over te gaan tot actie. Hiervoor zijn twee scans ontwikkeld die worden ingezet om de mogelijkheden voor elke ondernemer in beeld te brengen. Ondernemers kunnen zo nagaan hoe zij voordeel kunnen halen uit duurzaam ondernemen en energiebesparing. IIME wordt op projectbasis ingehuurd door VNO-NCW Midden om op communicatievlak invulling te geven aan de energietransitie bij bedrijven.

 

Industriële Kring Berkelland, de zeven ondernemersverenigingen verenigd in Platform BV Berkelland en VNO-NCW Achterhoek hebben gezamenlijk het ‘Energiebesparingsconvenant Ondernemend Berkelland’ getekend. Dit convenant en het daarbij behorende persbericht moesten natuurlijk ook geschreven worden. Dit doet IIME in samenwerking met de Campagnefabriek, een ander Achterhoeks communicatie en evenementen bureau.

 

Samen met de Campagnefabriek vormt IIME het communicatieteam in de energiebesparingsaanpak in Berkelland. Met onder andere de input van IIME, a.d.h.v. de ervaringen in andere gemeentes en regio’s, heeft het team een communicatieplan ontwikkeld voor het komende jaar. IIME gaat aan de slag met het bedenken en uitvoeren van een campagne, het creëren van content, organiseren van bijeenkomsten en onderhouden van de online mediakanalen.

Meer weten?

Wil je meer weten over de inzet van IIME, wat IIME voor jou zou kunnen betekenen of het project ‘Achterhoek onderneemt duurzaam’?

Neem dan contact  op met Loes Brijker via loes@iime.nl.