Flo1 klaar voor boot Düsseldorf

Bij Aeronamics, het partnerbedrijf van IIME, is de Flo1 in ontwikkeling. De Flo1 is momenteel te bezichtigen op boot Düsseldorf, de grootste watersportbeurs van Europa. Voorafgaand aan de beurs moesten er eerst nog een aantal voorbereidingen getroffen worden. Hierbij werd de hulp van IIME ingeschakeld.

Eens per jaar wordt Düsseldorf International Boat Show (ook wel boot Düsseldorf genoemd) georganiseerd. Hier komen zo’n 240.000 bezoekers (voornamelijk) uit Europa op af. Dit jaar vindt de beurs van 20 tot en met 28 januari plaats. Op deze beurs is ook de Flo1 van Aeronamics aanwezig. Om de Flo1 gereed te krijgen voor de beurs is bij IIME stagiair Rob ingeschakeld. Rob heeft voor de montage van de Flo1 gezorgd. De Flo1 was mede dankzij zijn hulp op tijd klaar voor de beurs. “Er is veel aandacht besteed aan de Flo1”, aldus Rob. “Het resultaat mag er zijn.”

Menno, die een bijbaan als mechatronicus heeft bij IIME, heeft aan de Flo1 van vorig jaar gewerkt. Hij heeft destijds niet alleen de boot gemonteerd, maar ook een aantal 3D tekeningen van de boot gemaakt. Bij de huidige Flo1 zijn een aantal aanpassingen doorgevoerd ten opzichte van vorig jaar. “De componenten en technieken die gebruikt zijn bij de huidige versie van de Flo1 zijn sterk verbeterd”, aldus Menno.

Flo1
De Flo1 is een eenmanszeilboot die net even anders is dan andere eenmanszeilboten. Aan deze boot zijn aan de zijkanten Foils bevestigd. Foils zijn ‘vleugels’ waarmee de boot als het ware boven het water kan ‘vliegen’ en daardoor hogere snelheden kan behalen dan normale eenmanszeilboten. Ook geven de Foils de boot extra stabiliteit. Kijk voor meer informatie op de website van Aeronamics.

Flo1 beurs

Foiling Experience
Wil je zelf ervaren hoe het is om te zeilen met de Flo1? Meld je aan voor de Foiling Experience!  Rob en Menno weten het wel: “Wij zouden het doen!”