Geslaagde Circulaire Innovatie Top 20

In februari was het – na maanden van voorbereidingen- eindelijk zover; de Utrechtse- en Gelderse Circulaire Innovatie Top 20. In opdracht van VNO-NCW Midden organiseerden wij deze online events om te laten zien hoe circulair Utrecht en Gelderland zijn.

IIME ondersteunt sinds 2015 de projectenafdeling van VNO-NCW Midden, specifiek op de thema’s energietransitie en techniekpromotie. Vorig jaar coördineerde IIME al de Gelderse variant van de Top 20, na dit succes kwamen er in dit jaar een behoorlijk aantal regio’s bij. De Utrechtse en Gelderse variant werden door IIME opgepakt, terwijl VNO-NCW Midden de Brabantse, Overijsselse en Limburgse variant coördineerde. Dit vereiste dus wel een strakke planning, maar dat was IIME wel toevertrouwd.

Verschillende werkzaamheden

De werkzaamheden voor de online events waren zeer divers. Het begon allemaal met het opzetten van een voorbereidingsdraaiboek, alvorens IIME aan de slag ging met het klaarzetten van de regionale websites. Persberichten werden geschreven om deelnemers te werven en zodra die ingeschreven waren, werden deelnemers geïnformeerd over het traject. Daarnaast is de ontwikkeling van drukwerk verzorgd, werd er intensief geschakeld met partners van het event en natuurlijk werd het draaiboek opgesteld voor de live uitzending. Kortom; een afwisselend project!

Gelderse Circulaire Innovatie Top 20

De Gelderse Circulaire Innovatie Top 20 werd opgenomen bij Aeres Tech in Ede. Vanaf 16.00 uur was de uitzending live te volgen vanaf een livestream met ruim 300 kijkers. De jury van dit jaar bestond uit juryvoorzitter Roeland van Delden (CEO van het bedrijf Leadax), Geanne van Arkel (MVO-manager van het jaar 2018), Edwin Hamoen (programmamanager Bio raffinage Wageningen University & Research), Willem Huntink (programmaleider circulaire economie Provincie Gelderland) en Cris van Arkelen (directeur MKB bij Rabobank).

Utrechtse Circulaire Innovatie Top 20

De Utrechtse Circulaire Innovatie Top 20 werd opgenomen bij BOOT in Veenendaal. Daar werd in hun circulaire ontmoetingsruimte een studio opgebouwd, waar ruim 200 kijkers GreenCycl met de winst er vandoor zagen gaan. Hier bestond de jury uit juryvoorzitter Klaske Kruk (oprichtster van Circularitie), Rients Schuddebeurs (Rabobank), Esther Loman (MVO-Coördinator bij technisch dienstverlener Kuijpers) en Saskia Bossink (manager innoveren bij ROM Utrecht).

Meer weten?

De Circulaire Innovatie Top 20 is een van de projecten die IIME uitvoert. Benieuwd welke werkzaamheden IIME oppakt? Bekijk dan de projectenpagina.