HAN Solarboat

Goede seizoensafsluiting voor Solarboat-team

Het team van de HAN Solarboat heeft ook op het laatste evenement van dit seizoen, de Monaco Solar Boat Challenge, goed gepresteerd. Waar het team tijdens de Dutch Solar Challenge al derde in zijn klasse werd, was het afgelopen weekend tijdens de Monaco Solar Boat Challenge goed voor een vijfde plaats.

Na de tiendaagse uitputtingsslag in Amsterdam en Friesland had het team twee dagen om de boot voor te bereiden op de golven van de Middellandse Zee. Tot die voorbereidingen hoorde het installeren van lichtgewicht zonnepanelen en het aanpassen van de aandrijving. Voor vertrek naar Monaco werd door stagiairs, oud-stagiairs en werknemers van QConcepts alle zeilen bijgezet om de boot klaar te krijgen om op tijd te kunnen vertrekken.

Na een lange autorit van 1.300 km werden donderdagmiddag bij aankomst eerst de schipper en boot op hun zeewaardigheid getest middels technische keuringen, een zwemtest en een vaartest. Vrijdag en zaterdag vonden de wedstrijden plaats. De boten werden met elkaar gemeten in uithoudingstests, sprintraces en slalomraces. Hoogtepunt voor het team van de HAN was de wedstrijd waarbij pieksnelheden gemeten werden. Hier wist schipper Sjoerd Quast met 27,6 km/u het pas verbroken persoonlijk record opnieuw te breken.

Thuis aangekomen gaat het team eerst genieten van een welverdiende vakantie. In september treedt een nieuwe groep studenten aan die een grote slag kan slaan met het verbeteren van de boot, zodat het team volgend seizoen opnieuw records kan gaan breken.