HAN SOLARBOAT BEHAALT PODIUMPLEK!

Podiumfoto

Het HAN Solarboat team mocht gisterenavond op het podium bij de Yachtclub komen. Met een 3e plaats sluiten het team een zeer succesvolle Monaco Energy Boat Challenge van de Yacht Club de Monaco af.

Slalom race

In de ochtend was de slalom race. Elke boot mocht twee keer de slalom varen en de beste tijd telde mee voor de eindklassering. Zonder foils, waardoor de bochten scherper aangesneden konden worden, voer de  piloot in de 2e ronde de snelste tijd. In totaal noteerden het team de 3e plek bij de slalom, op slechts 0,8 seconden van de nummer 2.

Championship race

’s Middag was de championship race. Na zijn eerdere bezoek op vrijdag kwam opnieuw de president van de yachtclub, Prins Albert II, om de boten ook in actie te zien. De race vond daarom plaats in de haven in plaats van op zee. Op basis van de kwalificatie moesten we de eerste race tegen het team uit Kroatië. Met een ruime voorsprong schoot de boot over de finish.

Als winnaar moesten het team in de 2e ronde aantreden tegen team Sunflare (de uiteindelijke winnaar van de solarklasse). Helaas moesten het team in deze race de eer aan de tegenstander laten. Maar het leverde het team wel een plek op in de strijd om de 3e en 4e plaats tegen het solarteam van de TU Delft. Na een spannende strijd ging de boot als eerste over de finish. Een mooie 3e plek was ook hier het eindresultaat.

Trots

Het team kijkt terug op een intensieve periode. In Monaco, maar ook in de voorbereidingen thuis. Maar het was het meer dan waard. De complimenten voor de boot en de prestaties waren talrijk. En een 3e plek op het podium had het team vooraf niet kunnen denken. Dank aan iedereen die een bijdrage heeft geleverd. Sponsoren, studenten, docenten en alle fans in het thuisfront. Het was super! Het team gaat na de zomer weer hard aan de slag om de boot verder te optimaliseren voor nog mooiere resultaten in de toekomst.

Teammanagement

IME vervult de rol van teammanager en verzorgt de communicatie voor het team. Zie ook onze projectenpagina.