HAN Solarboat via livestream onthuld

Lichtshow onthulling

Dinsdagavond 1 juni vond de online onthulling plaats van de nieuwe HAN Solarboat live vanuit de werkplaats in Doetinchem. De ontwikkeling, de testfase en natuurlijk de gehele boot werden toegelicht tijdens het online event.

Een van de belangrijkste onderdelen van de nieuwe HAN Solarboat zijn de draagvleugels. Deze onder water gemonteerde vleugels zie je niet wanneer de boot in het water ligt. Zodra de boot een snelheid behaald van zo’n 16 km per uur komt de boot uit het water. Hierdoor wordt de weerstand verminderd en verbruikt de boot minder van de eigen opgewekte energie. Hiermee is de boot in staat om verder en sneller te varen met dezelfde hoeveelheid energie.

Engineers van QConcepts hebben samen met studenten van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) de boot ontwikkeld. Zij zullen de boot, die al meerdere keren op de proef gesteld is tijdens verschillende tests op de Oude IJssel, nog intensief gaan testen. De komende weken staan dan ook in het teken van een trainingsprogramma om zo goed voorbereid te zijn voor de race in Monaco die plaats vindt van 6 tot 10 juli. Gedurende vier dagen strijdt het team dan met nationale en internationale teams die op zonne-energie varen.

Presentatie onthulling
Accubox onthulling