De vierde plek op NK Eneco ZonnebootRace in Akkrum

Op 26 en 27 mei vond in Akkrum de NK Eneco ZonnebootRace 2017 plaats. Hier wist het HAN Solarboatteam de vierde plek te behalen in de A-klasse.

De HAN Solarboat: ‘Photon’.

Gevarieerd team

Slechts 2 maanden geleden ontstond het HAN Solarboatteam met daarin 8 studenten en young professionals. Samen maakten zij de HAN Solarboat klaar voor het Nederlands kampioenschap ZonnebootRace.

Projectleider is Esther. Zij is derdejaarsstudente International Business and Languages aan de HAN en op dit moment stagiaire bij IIME, waar onder andere aan de HAN Solarboat gewerkt wordt.

Verder bestaat het team uit: Gijs, student Werktuigbouwkunde aan de HAN, Mark, student Elektrotechniek aan de HAN, Daan, student Mechatronica aan het Graafschap College in Doetinchem en 3 young professionals: Edon, Dennis en Jorrit. Mark en Jorrit zijn beiden piloot van de HAN Solarboat.

Start van de NK Eneco ZonnebootRace

Op vrijdag 26 mei startte Mark met de ‘Duurrace’ in Akkrum. Een tocht van ongeveer 50 km over zowel open wateren als smalle kanaaltjes die in totaal 4 uur en 12 minuten duurde.

Piloot tijdens de ‘Duurrace’ : Mark.

Oververhit

Op zaterdag 27 mei startte het ‘Rondje Akkrum’ met 1,7 km hardlopen. Nadat Daan de HAN Solarboat aantikte, voer Jorrit 6 rondjes waarna de motor oververhit raakte en hij niet kon finishen.

Gelukkig functioneerde de boot weer prima tijdens de ‘Sprint’ van 380 meter later die middag en kwam Jorrit met een tijd van 59 seconden over de finish.

Piloot tijdens ‘Rondje Akkrum’ en de ‘Sprint’: Jorrit.

Upcoming events: 

De HAN Solarboat komt  de komende periode nog 2 keer in actie:

9 juni 2017:       FestIIME op de Bleek in Doetinchem

13-15 juli 2017: Monaco Solar & Electric Boat Challenge

Volg de HAN Solarboat via hun website  of Facebookpagina .