HAN Solarboat in de sprint

HAN Solarboat wint Solar Sport zonnebootrace!

Het HAN Solarboat team stond afgelopen weekeinde voor het eerst op het hoogste treetje van het podium tijdens de Solar Sport zonnebootrace in Rotterdam! Het team pakte niet alleen een prachtige eerste plek in de A klasse, maar wist ook in het endurance klassement de eerste prijs te behalen. Hiermee bouwt het team voort op diverse podiumplekken die al in het verleden werden behaald bij het NK Zonnebootracen en de wereldkampioenschappen in Monaco.

 

Afgelopen vrijdag reden de studenten en oud studenten van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) in de vroege uurtjes naar Rotterdam, om daar de voor het eerste keer te racen in de Rijnhaven. De wereldhavendagen vonden plaats in Rotterdam, een prima decor voor een zonnebootrace. Helaas waren de weersomstandigheden niet ideaal, tijdens de eerste endurace race kwam de regen met volle bakken uit de lucht. Dit weerhield het team niet om als eerst over de finish te varen. Waar andere teams tegen technische problemen aanliepen, hield de zonneboot van de HAN stand. Op zaterdag kwam de zon weer voor de dag, zodat het team met een door zonnepanelen opgeladen accu weer fris aan de start kon verschijnen. Daar kon de koppositie worden vastgehouden, alvorens het team met maar liefst twee bekers op het podium kon verschijnen.

 

Einde seizoen

De Solar Sport zonnebootrace in Rotterdam was de laatste race van het seizoen voor het zonneboot team. Komende week gaat er weer een nieuwe groep studenten aan de slag in de werkplaats van QConcepts in Doetinchem, om daar de boot van nieuwe elektronica en draagvleugels te voorzien. In het voorjaar van 2018 zal de vernieuwde zonneboot weer met veel energie aan de start verschijnen.