Het is weer zover: nieuwe studenten bij IIME

studenten iime

De eerste week van september staat bij IIME altijd in het teken van het verwelkomen van nieuwe studenten. Sinds afgelopen week zijn er maar liefst acht studenten in stage of projectvorm actief voor verschillende projecten. Hierbij stellen we de studenten aan je voor.

Twee bekende gezichten

René en Elon, studenten werktuigbouwkunde van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), zijn geen onbekende gezichten bij IIME. Beiden waren actief als projectstudent én bezochten bijna wekelijks IIME tijdens de dinsdagavonden om te werken aan de HAN Solarboat. Beide studenten gaan nu weer aan de slag voor de HAN Solarboat. René gaat zich voornamelijk bezighouden met het aandrijfsysteem, Elon focust zich op het draagvleugelsysteem.

Embedded System Engineering studenten

Andreas, afkomstig van het Griekse eiland Kos, studeert Embedded System Engineering aan de HAN. Hij zal gedurende zijn afstudeerperiode onderzoek doen naar de mogelijkheden om de door de HAN Solarboat gegenereerde data inzichtelijk te maken voor het raceteam. Andreas zal ook zeker samenwerken met Ralf, die dezelfde opleiding volgt. Ralf zit in het derde leerjaar en zal dus meer operationeel actief zijn binnen het HAN Solarboatteam. Daarnaast zal Ralf werken aan diverse sensoren in de werkplaats van QConcepts.

Projectgroep Engineering

Tenslotte is er nog een gemixte projectgroep van werktuigbouwkunde en Embedded System Engineering actief bij IIME. Anastasia, Peter, Rune en Wybren zullen twee dagen per week voor IIME actief zijn om de testboot verder te optimaliseren. De testboot is een 4,5 meter ‘full scale’ prototype waarop onder andere vleugels en elektronica getest worden alvorens deze op de HAN Solarboat worden toegepast.

We kijken uit naar een leuke periode en zijn uiteraard enorm nieuwsgierig naar de resultaten!