Hoe gaat het nu met: Koen

We vragen maandelijks een oud stagiair van IIME enkele vragen over wat ze nu doen in hun dagelijkse leven en welke ervaringen van IIME het meeste zijn bijgebleven. Koen liep in 2018 zijn stage vanuit de opleiding Communicatie aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Benieuwd naar de verhalen van Koen? Lees het uitgebreide verslag op onze website.

Wat doe je nu in het dagelijks leven?

Op dit moment volg ik de master Communicatie en Beïnvloeding aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Naast mijn studie werk ik bij Tieleman Zwembadtechniek als medewerker Marketing en Communicatie. Ik ben hier verantwoordelijk voor het beheer van de socials en online communicatie. Daarnaast heb ik nog een baan bij Boels Verhuur waar ik actief ben als Commercieel-technisch medewerker.

Welke persoonlijke ontwikkeling heb je gemaakt tijdens je stage bij IIME?

Bij IIME heb ik mijzelf vooral ontwikkeld op het gebied van photoshop, projectcoördinatie, webdesign en copywriting/tekst schrijven. Ik heb met name op het gebied van projectcoördinatie (destijds bij de HAN Solarboat) geleerd om proactief te handelen en dat het soms goed is om een assertieve houding aan te nemen om zaken voor elkaar te krijgen. Dit proactieve handelen was belangrijk bij het HAN solarboat team omdat het team bestond uit leden van verschillende opleidingen, leeftijden en nationaliteiten. De communicatie moest dus altijd duidelijk en tijdig zijn.

Welke ervaring bij IIME is je het meeste bijgebleven?

De NK Zonnebootrace in Akkrum. Deze ervaring is mij bijgebleven omdat tijdens de ontladingstest (technische keuring voorafgaand aan de races) de accu kapot ging, waardoor wij op de eerste dag tot in de late uurtjes hebben doorgewerkt om de solarboat vaarklaar te maken. Ondanks deze enorme tegenvaller hebben wij het alsnog gepresteerd om een derde plek binnen te slepen.

Wat zijn je toekomstplannen?

Ik hoop dat ik in begin 2022 (februari) mijn master Communicatie en Beïnvloeding heb afgerond, waardoor ik aan de slag kan gaan als communicatie professional. Het liefst zou ik dit bij een communicatiebureau doen, aangezien je dan voor veel verschillende opdrachtgevers mag werken. Zo krijg je te maken met diverse opdrachten, verschillende doelgroepen en markten.