Janneke Hoekstra onthult testboat HAN Solarboat team

Woensdag 18 december is de testboot van het HAN Solarboat team officieel onthuld door Janneke Hoekstra. Deze testboot zal als testplatform dienen om verschillende nieuwe functies van de nieuw te bouwen HAN Solarboat te testen.

JaHoe

Janneke Hoekstra nam afscheid als faculteitsdirectrice van de Faculteit Techniek van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Daarbij mocht ze nog één keer een officiële onthulling doen van de testboot, die naar haar werd genoemd: ‘JaHoe’.

De testboot is een platform waarmee het HAN Solarboat team op kleine schaal hydrofoil technieken gaat testen. Daarnaast biedt de testboot mogelijkheden om, zonder vaarbewijs, het vliegen boven water te ervaren. Teamleden en geïnteresseerden krijgen hiermee de kans om hun eerste foiling beleving te ervaren.

Geen zonnepanelen, wel elektrisch

De testboot is in tegenstelling tot HAN Solarboat niet uitgerust met zonnepanelen maar vaart wel volledig elektrisch. Diverse studenten hebben, ondersteund door QConcepts, meegewerkt aan de testboot en waren dan ook enorm trots dat de boot officieel onthuld is door Janneke Hoekstra.

De aankomende periode zal het team de testboot gebruiken om diverse nieuwe technieken te testen. Daarnaast is het team een nieuwe HAN Solarboat aan het ontwikkelen, waarmee het team in mei 2020 aan de start van het NK Zonnebootrace zal verschijnen. Hiervoor ontwikkelt het team momenteel de mallen voor deze volledig nieuwe Solarboat.

Ondersteuning IIME

Studenten van het HAN Solarboat worden dagelijks ondersteund door IIME. Door middel van semesterprojeten of stages kunnen de studenten meewerken aan het volgende succes van de elektrische boot. Per februari zoekt het team nog naar een marketing/communicatie student die wil bijdragen het project op de kaart te zetten? Bij interesse kan je contact opnemen met Leonie Dijkhof via info@iime.nl