Sinds maart 2016 ben ik, Kevin, naast mijn studie werkzaam bij IIME. Daar ben ik één van de twee collega’s die zich niet met technische zaken bezighoudt, maar met PR en communicatie rond de vele innovatieve projecten. Zo ook de Flo1. Toen ik in maart begon was de ontwikkeling hiervan in een fase terecht gekomen waarin het tijd was om aan de zeilwereld te laten weten wat er voor product aan stond te komen. In juni gingen we aan de gang met het voorbereiden van de lancering. Daar kwam best veel bij kijken. We maakten onder andere het onderstaande filmpje dat mensen nieuwsgierig moest maken naar het foilen en enthousiasmeren om de ontwikkeling te blijven volgen.

YACHT Online FacebookGelukkig bleek het een groot succes. Het filmpje werd wereldwijde veel bekeken, grote zeilmedia zoals YACHT Online namen ons persbericht over en op online watersportplatforms begon het te gonzen. Men realiseerde dat we in Doetinchem toch wel met een heel bijzonder project bezig zijn.

Voor ons allemaal was de lancering een leerproces. We kwamen zaken tegen die we nog nooit hadden gedaan. Dat tekent ook een beetje het project en alles wat we bij IIME doen. Al doende leren en door middel van goede samenwerking en veel creativiteit tot een mooi resultaat komen.