Mini-stage bij IIME

Rik Limpers liep een weekje stage bij IIME voor zijn opleiding communicatie. Benieuwd hoe hij een weekje meewerken met onze collega’s heeft ervaren? Lees hieronder zijn blog!

Zoektocht naar mini-stage

Voor mijn opleiding communicatie op de HAN in Nijmegen moeten alle eerstejaars studenten een mini-stage lopen bij een bedrijf. Deze week was ook ik aan de beurt. Na een lange zoektocht naar een stageplek werd ik uiteindelijk door mijn studieloopbaanbegeleider geholpen. Hij had namelijk een leuke stageplek voor mij. Dat is dus IIME.

Eerste indruk

Het was maandagochtend 9.15 uur toen ik de bus instapte om naar Doetinchem te gaan. Normaal gesproken begint de dag om 8.15 uur bij IIME, maar door de corona omstandigheden wilt IIME dat je de drukte in het openbaar vervoer vermijdt. Vandaar dat mijn werkdag om 10.00 uur begon. Eenmaal aangekomen bij IIME werd ik goed ontvangen. Door Leonie (contactpersoon) werd ik aan iedereen voorgesteld en kreeg ik een rondleiding door het bedrijf. De medewerkers zijn allemaal hartstikke aardig en het pand ziet er top uit!

Werkzaamheden

Tijdens deze week moest ik verschillende werkzaamheden uitvoeren. Zo moest ik banners van de website van IIME aanpassen, vacatures plaatsen en de sociale media statistieken achterhalen. Dit zijn erg leuke taken, omdat ik dit voor mijn studie ook moet doen. Om de werkzaamheden bij een bedrijf uit te voeren, maakt het alleen maar leuker! Daarnaast kreeg ik vanuit de studie ook nog een aantal opdrachten mee, zoals medewerkers interviewen en een vlog maken. Door medewerkers te interviewen kreeg ik een beter beeld van de organisatie.

Conclusie

Uiteindelijk kan ik op een erg leuke en leerzame week terugkijken. Ik heb gewerkt in een gezellig team en heb veel nieuwe dingen geleerd! Ik wil IIME bedanken voor de mogelijkheden die ze mij hebben geboden!