Nieuwe groep studenten gaan innovaties verder brengen!

Sinds begin februari zijn er een aantal nieuwe studenten van verschillende scholen en opleidingen bij IIME begonnen aan hun stage of project. Hierbij stellen wij de studenten voor!

De drie nieuwe stagiaires

Jesse studeert bij het Graafschap College aan zijn laatste jaar van de opleiding Applicatie ontwikkeling. Tijdens deze stage periode gaat hij data verwerken van verschillende werkplaats sensoren en verder het visualiseren van de data. Jesse vind het interessant om websites te maken en wilt dit toepassen tijdens de stageperiode.

Sander studeert ook zijn laatste jaar, alleen aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) en volgt de opleiding werktuigbouwkunde. Tijdens zijn afstudeerstage gaat hij een onderzoek doen en daarmee de aandrijving van de nieuwe HAN Solarboat herontwerpen. Graag wil hij zijn kennis vergroten over hydrodynamica. Dit past hij toe door te onderzoeken hoe het water om de zogenoemde strut (aandrijving van het HAN Solarboat) beweegt.

Kiki zit in haar derde jaar International Business & Management aan het Hogeschool Saxion. Tijdens haar stage gaat ze een aantal marketing en communicatie activiteiten oppakken voor IIME. Kiki is geïnteresseerd in online marketing en zou graag het geleerde theorie in praktijk willen brengen.

Project groep van de HAN engineering semester vier

Max en Thomas werken samen bij IIME in kader van het semester vier project aan de vliegende surfplank. Hun opdracht bestaat uit het verbeteren van de huidige plak en het werkend krijgen hiervan. Max studeert werktuigbouwkunde en Thomas studeert Embedded System Engineering, beide aan de HAN. Max is geïnteresseerd in het toepassen van techniek rondom boten en wil graag deze kennis uitbreiden bij IIME.

Project groep van de HAN engineering semester zes

De komende vijf maanden komen ook vijf derdejaars engineering studenten van verschillende engineeringsstudies aan de HAN een project uitvoeren: Wouter, Wout, Dominique, Joey en Tim. Hierbij werken de studenten in een learning community en gaan zij werken aan een autonoom bestuurbare boot op zonne-energie. Elk student heeft zijn eigen motivatie en doel. Zo wil Wouter zijn kennis over het ontwerpen van duurzame producten verbeteren. Wout is benieuwd hoe gewichtsreductie en materiaalkeuze toegepast kunnen worden in de ontwerpfase. En Joey kijkt er naar uit om alles op afstand bestuurbaar te maken met een remote controle. Uiteraard hebben de studenten ook een gezamenlijk doel. De studenten willen graag de boot autonoom laten varen en voorkomen dat de boot als onderzeeër eindigt….

Alle stagiaires kijken uit naar een leerzame en innovatieve periode. IIME kijkt ernaar uit om met de studenten samen te werken en wensen de studenten veel succes en plezier deze periode!