Onthulling van de HAN Solarboat

Coming Soon HAN Solarboat

1 juni om 20:00 uur vindt de onthulling van de nieuwe HAN Solarboat plaats. De onthulling zal online plaatsvinden door middel van een livestream. Tijdens de livestream kunnen kijkers live vragen stellen aan het team en de gastsprekers. Verder worden de design-, productie- en testfases toegelicht.

Onthulling nieuwe boot
Na een jaar hard werken is het 1 juni eindelijk zo ver! De grote onthulling van de nieuwe HAN Solarboat. Om 20:00 uur zal er een online event plaatsvinden, waarin de HAN Solarboat wordt onthuld. Tijdens het event krijgt de kijker de mogelijkheid om live vragen te stellen aan het team. Daarnaast zijn er meerdere interessant gastsprekers aanwezig, zoals Gerit Averesch, directeur HAN Academie Engineering & Automotive en Peter Siebelink, Northon Abrasives.

Hydrofoils en app verbinding
De nieuwe HAN Solarboat maakt gebruik van zogenoemde ‘hydrofoils’, deze onder water gemonteerde vleugels zorgen ervoor dat de boot boven het water vliegt. Doordat de gehele romp van de boot uit het water wordt getild, ondervindt de boot minder weerstand, hierdoor kan de boot hogere snelheden behalen en verder varen op dezelfde acculading. Daarnaast worden de bootsystemen en het vaargedrag via een app uitgelezen om zo strategische beslissingen te nemen gedurende races.

Over de HAN Solarboat
De HAN Solarboat is ontstaan in 2012, door een nauwe samenwerking tussen de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en QConcepts Design & Engineering. Het project brengt verschillende opleidingen, zoals werktuigbouwkunde, elektrotechniek en marketing & communicatie samen door te werken aan een duurzame boot die vaart op zonne-energie. Binnen het team werken studenten multidisciplinair samen met vak professionals. Het HAN Solarboat team neemt deel aan verschillende races in zowel Nederland als in het buitenland. Hier zijn al vaak verschillende goede resultaten neergezet. Dit jaar is er hard gewerkt aan de bouw van de nieuwe boot, deze wordt op de proef gesteld tijdens de Solar & Energy Boat Challenge in Monaco en andere events.