Onze eerste internationale stagiair: Shashank!

Shashank is geboren in Nepal en studeert werktuigbouwkunde aan de Fachhochschule Rhein Waal in Kleve (Duitsland). Vanuit zijn opleiding zocht hij een stagebedrijf waar hij een innovatief project kon uitvoeren en die goed past bij zijn opleiding. Shashank vond zijn stagebedrijf over de grens in Doetinchem. Hij is onze eerste internationale stagiair.

De stage

Shashank is tijdens zijn stageperiode bezig met onder andere de vleugelverstelling van de HAN Solarboat. Alle informatie, opdrachten en gesprekken met mede collega’s worden met hem in het Engels gevoerd. In de eerste weken is hij druk bezig geweest met het maken van een ontwerp. Op dit moment zitten Shashank en de andere stagiaires in de realisatiefase. Na deze fase komt de testfase en zien de stagiaires of alle producten naar behoren werken.

Thijs: “wat vind je van deze stage?”

Shashank: “De stage bij IIME is erg leuk. Ik heb leuke en jonge collega’s waarmee ik veel kan ouwehoeren, maar ook goed mee kan samenwerken. Iedereen is bereid om elkaar te helpen en er zo voor zorgen dat het beste resultaat wordt geleverd.”

Thijs: “Waarom wilde je stage lopen bij IIME?”

Shashank: Ik wilde graag stagen lopen bij een bedrijf, als IIME, omdat ik hier een product mag ontwerpen. Ontwerpen is iets wat ik altijd al leuk vond en ik wil hier graag mee verder. Als stagiair krijg je hier veel kansen en mag je alles roepen en verzinnen om het product zo goed mogelijk te maken. De gekste ideeën komen langs!

“Aan het begin heb je alleen ideeën, maar uiteindelijk wordt het steeds meer een visueel product. Deze fases had ik nooit zo verwacht!”

Internationaal Han Solarboat teamlid

Binnen het HAN Solarboat team is er sinds vorig jaar al een internationaal teamlid actief. Dit is Suat uit Vietnam. Op dit moment is hij niet werkzaam in Doetinchem, dit komt jammer genoeg door familieomstandigheden. Maar zelfs vanuit het verre Vietnam is hij nog steeds actief en hecht met het team en de Han Solarboat. Gelukkig zien wij hem volgend jaar weer terug!