Vroeg in de opleiding aan de gang in het bedrijfsleven

Afgelopen week liep Jente mee bij IIME. Hij is eerstejaars communicatiestudent op de HAN in Nijmegen, en doet een zogenaamde mini-stage van één week. Hij richtte zich op communicatietaken, waar onze stagiair Thijs op dit moment ook aan werkt. Jente loopt als onderdeel van zijn studie mee met Thijs om kennis te maken met het bedrijf en het vak communicatie. Zo gaat hij in een vroeg stadium van zijn opleiding al aan de gang met werkzaamheden in het bedrijfsleven.

Jente (18), uit Renkum, begon in september met zijn opleiding en wordt gelijk op stage gestuurd. Zo kan hij al snel kennismaken met het vak in de praktijk, wat context geeft aan de theorie van zijn opleiding. Met zijn stagebegeleider Thijs voerde hij afgelopen week veel verschillende werkzaamheden.  Voorbeelden hiervan waren het onderhouden van de media-uitingen, events organiseren of contact leggen met sponsoren.
Hij kreeg van de HAN een vragenlijst mee om een beter beeld te kunnen krijgen van wat hij allemaal kan leren tijdens de stage. Vragen die vooral over IIME gaan, maar ook over zijn beeld van het werk. Ook maakt hij foto’s en video’s voor een videoreportage die hij gaat maken in de week na zijn stage op school.

”Het zorgt voor afwisseling en daar houd ik wel van”

‘Op mijn eerste dag kreeg ik een rondleiding en ontmoette ik iedereen, daarna keek ik mee bij Thijs. Bij IIME werken ze onder andere met een bord waar alle opdrachten/werkzaamheden van de dag staan. Het gaf wel voldoening om de taken één voor één af te strepen.’ Jente heeft wel een idee na deze week waar hij meer over wil leren: ‘Ik zou nog graag meer willen leren over sitebuilding, ik hoop dat ik aan het einde van mijn eerste jaar zelf webpagina’s kan aanpassen en opzetten. Ik denk dat dat nog wel goed van pas zou komen later in mijn studie en loopbaan.’