Persbericht: Arnhem beleeft Techniekdag in Tech Plaza

Arnhem maakt zich op voor een nieuwe editie van de Techniekdag. Die vindt dit jaar plaats op 21 mei in Tech Plaza, onderdeel van de ENKA-campus van Rijn IJssel. Tijdens de Techniekdag beleven kinderen van 8 tot en met 14 jaar spelenderwijs allerlei techniekavonturen.

Tech Plaza is het nieuwe onderkomen van de technische- en ict-opleidingen van Rijn IJssel. In het hypermoderne gebouw kunnen kinderen onder meer timmeren en smeden, maar is er ook aandacht voor auto- en laboratoriumtechniek en virtual reality.

Rijn IJssel laat in Tech Plaza zien welke moderne technische opleidingen er zijn. Bedrijven, zoals netbeheerder Tennet en instellingen, zoals Rijnstate Ziekenhuis, zijn met stands vol techniek aanwezig. Zij organiseren doe-activiteiten, zodat de kinderen kunnen ervaren hoe gaaf techniek is.

Afgelopen weekend was er al de Techniekdag voor de Liemers in Duiven. Na een opening door burgemeester Hieltjes van Duiven gingen ongeveer 3000 bezoekers langs bij een groot aantal stands om techniek te beleven. De organisatie kijkt terug op een mooie dag en kijkt ernaar uit om hetzelfde succes te behalen in Arnhem, zegt Leonie Dijkhof van mede-organisator VNO-NCW Midden: “het is namelijk voor ons allemaal van belang dat kinderen enthousiast worden van techniek en technologie”.

Locatie en tijden
Tech Plaza is gevestigd aan de Tivoliaan 40 in Arnhem. De Techniekdag duurt van 10.00 tot 16.00 uur en is voor iedereen gratis toegankelijk. Aanmelden is niet nodig. Meer informatie over deze dag is te vinden op www.techniekdag.nl/techniekdag-arnhem.

Techniekdag Arnhem wordt mede mogelijk gemaakt door Rijn IJssel, VNO-NCW Midden, Revabo, Installatiewerk, Leerpark Presikhaaf, gemeente Arnhem en Sterk Techniekdonderwijs regio Arnhem.

IIME vervult als projectmanager een overkoepelende en faciliterende rol voor deze techniekdagen. Zie ook onze projectenpagina.