IIME racerobots succesvol op de Bèta- en Techniekdag

Afgelopen woensdag en zaterdag was IIME met haar racerobots aanwezig op de Bètadag en de Techniekdag. Tijdens deze twee dagen van het Innovatiefestival 2018 hebben veel jongeren bij ons een racerobot gemaakt. Met als doel jongeren enthousiasmeren voor techniek kunnen we spreken van twee geslaagde dagen waarop veel jongeren tevreden met een racerobot huiswaarts gingen. 

De Bètadag

Tijdens de bètadag waren voornamelijk HAVO/VWO bovenbouw leerlingen van diverse scholen uit de Achterhoek aanwezig. Deze leerlingen kregen de mogelijkheid om in de DRU Cultuurfabriek zich te oriënteren op hun toekomstige studierichting. In samenwerking met de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, een van de partners van IIME, was IIME hier aanwezig om techniek te promoten.

De Techniekdag

Ook tijdens de techniekdag was IIME aanwezig om techniek te promoten, maar dan voor jongeren tot en met 14 jaar. Dit evenement vond plaats bij Grijsen Park- & straatdesign in Winterwijk, waar maar liefst 71 bedrijven aanwezig waren.

Impressie van de Bèta- en Techniekdag

Een eigen racerobot maken

Veel jongeren keken hun ogen uit toen zij de IIME racerobot over de tafel zagen racen. “Wow kijk dan, dat wil ik ook maken!” , riep een van de jongeren.  Jongeren leerden, onder begeleiding van IIME, hoe zij de elektronica aan elkaar konden solderen.

Na het vervaardigen van de complete racerobot werden de robots enthousiast getest door de jongeren. Wij kijken terug op twee geslaagde dagen waarop veel jongeren hebben kunnen ervaren hoe leuk techniek kan zijn.

Wil jij ons blijven volgen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief of volg ons op Facebook, LinkedIn of Instagram.

Benieuwd naar onze andere projecten?

Op onze projectpagina zijn al onze projectmogelijkheden te vinden.