Qconcepts heeft het project De Boot-Trein van de HAN ondersteund door de romp van de boten te ontwikkelen. Op onderstaande foto is te zien hoe de frees deze rompen heeft ontwikkeld voor het project. Project De Boot-Trein gaat over het ontwikkelen van bestuurbare boten die voorzien zijn van allerlei embedded system georiënteerde onderdelen, zoals zenders, sensors en communicatie modules. Vandaag hebben Jurian (oprichter QConcepts) en Koen (stagiair Communicatie) een presentatie verzorgd en de races bijgewoond.

Kort over de ontwikkelde boten

Aan dit project doen vier groepen studenten mee. Elk team heeft een wall-station en een boot met een door QConcepts ontwikkelde romp. De teams moeten tevens op de laptop analyses kunnen maken van de racende boot. De bootjes hebben 2 motoren maar varen zonder een roer. De studenten moeten de bootjes dus aansturen door slim met de twee motoren om te gaan, dit kunnen zij doen met een joystick of een zelfgemaakte app op de smartphone.

De combinatie in werking zetten

De boten hebben o.a. een estafette en een volgrace gedaan. Door te botsen wordt het andere bootje aangestoten en die moet dan zo snel mogelijk terugvaren. Deze races hebben plaatsgevonden in het water om het park Presikhaaf.  In de onderstaande college is te zien hoe deze middag er voor de studenten uitzag.