Student in beeld: Rémon en zijn afstudeerstage bij IIME

In de rubriek “student in beeld” vertellen studenten over hun ervaring bij de bedrijven van de Innovatiehubs. Dit keer vertelt Rémon over zijn afstudeerstage bij IIME.

Rémon volgt zijn opleiding Werktuigbouwkunde aan de NHL Stenden Hogeschool in Leeuwarden. Hierbij volgt hij zijn afstudeerstage bij IIME. Tijdens zijn afstudeerstage doet hij onderzoek naar een verstelbare motor voor de elektrische boten die geproduceerd worden bij QConcepts.

Waarom heb je ervoor gekozen om je stage in de Achterhoekte volgen?

Ik heb niet specifiek gekozen om een stage in de Achterhoek te volgen, maar ik heb bewust de keuze gemaakt om mijn stage ver van huis te volgen. De vrijheid van op mezelf wonen is iets wat ik graag wou ervaren en ik vind het fijn om een periode op mezelf te zijn. Tijdens het overwegen van stages zag ik de eventuele mogelijkheid om vanuit IIME naar Monaco te gaan met het HAN Solarboat team. Dit sprak mij enorm aan en is één van de redenen waarom ik voor IIME heb gekozen. QConcepts gebruikt veel verschillende technieken bij het produceren van composiet producten. Ik vind het bijzonder om al die technieken van dichtbij te zien. Ik heb tot nu toe erg veel geleerd over foilen (het laten vliegen van boten) en verschillende composieten zoals carbon en glasvezel.

Wat is je meest memorabele moment bij IIME tot nog toe?

Elke vrijdag laat iedereen om 4 uur het werk vallen. Dan wordt er opgeruimd in de kantoren en de werkplaats. Ik had nooit verwacht het zo gezellig te hebben met mijn collega’s tijdens het opruimen en schoonmaken. De raarste en bijzonderste verhalen komen naar boven en het is altijd lachen. De werksfeer is super! Er hangt een fijne informele sfeer op het kantoor, waardoor er genoeg ruimte is om elkaar beter te leren kennen. In de pauzes eten we altijd tosti’s, dit maakt het natuurlijk nog een stuk beter.