Succesvolle LEGO Mindstorms workshops op Industriepark Kleefse Waard

Op vrijdag 8 november vond de eerste LEGO Mindstorms workshop plaats op Industriepark Kleefse Waard (IPKW) in Arnhem. Maar liefst 30 scholieren van het Almende college Isala hebben door het volgen van deze workshop kennis gemaakt met programmeren.

De scholieren reageerden erg enthousiast: “We kunnen zelf lekker programmeren en alles uittesten”.
Ook de docenten waren verrast door de workshop: “Leerlingen pakken het snel op, na de pauze gingen de leerling gelijk weer aan de slag!”

Tijdens de workshop leerden scholieren de robot aan te sturen door middel van programmeren. De scholieren kregen verschillende opdrachten. Zo moesten ze eerst de robot twee seconden laten rijden en robot laten stoppen bij een kleur. De leerlingen wisten uiteindelijk de robot met een kleurensensor een zwarte lijn te laten volgen. Aan het eind van de middag kregen de leerlingen de opdracht om zelf een creatieve missie te bedenken voor de robot. Zo kwamen de scholieren met veel unieke missies en zagen we de robots zelfs dansen. Wij kijken terug op een geslaagde eerste workshop!

Niet alleen scholieren werden opgeleid, ook studenten van de opleiding Leraar Natuurkunde waren aanwezig. Deze studenten hebben de unieke kans gekregen om zo tijdens hun opleiding in aanraking te komen met programmeren, zodat zij dit tijdens hun toekomstige baan als docent kunnen toepassen.

De workshop LEGO Mindstorms worden gehouden in kader van het Ozone project. Industriepark Kleefse Waard (IPKW), Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) en het Sustainable Electrical Energy Center of Expertise (SEECE) werken samen in het Ozone project om een hybride leeromgeving te creëren. Daarmee creëren deze partijen een duurzame samenwerking tussen het bedrijfsleven en het onderwijs. Met deze (gratis) workshops willen deze partijen ervoor zorgen dat leerlingen een goed beeld krijgen van een technische studie.

Nog het hele studiejaar kunnen klassen havo 3/4 en VWO 3/4 zich aanmelden om mee te doen aan deze gratis workshops. Scholen kunnen zich melden bij de HAN via techniekvoorlichting@han.nl

Bekijk het filmpje hieronder voor een impressie van de workshop.