BOCHOLT – Op zaterdag 9 september was het dan zover, de eerste techniekdag (‘Techniktag’) in Duitsland, Bocholt. Zoals de naam het al aangeeft, stond deze dag in het teken van de techniek. En dan wel voor kinderen uit Nederland en Duitsland. Op die dag waren er vele verschillende bedrijven aanwezig die de kinderen op spelenderwijze kennis lieten maken met de technieksector. Ook IIME was die dag aanwezig om kinderen te enthousiasmeren voor de techniek!

Van het werken met hout tot nieuwe werelden betreden door middel van virtual reality; zes uur lang konden Nederlandse en Duitse kinderen (en hun ouders) kennis maken met wat de technieksector te bieden heeft op de Techniekdag. De Techniekdagen zijn voorheen al meerdere keren in Nederland gehouden, maar ditmaal voor het eerst ook in Duitsland.

Workshop bootjes maken
Direct bij de ingang werden mensen opgewacht door een badje gevuld met water. Hier stond IIME met haar eigen stand. Gewapend met een hoop piepschuim, plastic bekers, rietjes, spatels en een lijmpistool leerde IIME kinderen op een interactieve manier hoe ze hun eigen bootje konden maken.

Na het bouwen en het versieren van het bootje konden de kinderen deze ook daadwerkelijk testen. Na het bootje te water hebben gelaten, konden ze deze laten varen door de beker op het bootje te vullen met water. Bij de een ging het bootje net wat rechter of sneller dan de ander, maar varen deden ze allemaal! Geslaagde botenbouwers konden hun bootje en een gevulde goodiebag mee naar huis nemen.

Het doel van IIME op deze dag was de kinderen op een simpele en leuke manier kennis te laten maken met de werking van boten en de maritieme sector. En het was een succes: na afloop was er een vloot van bootjes aanwezig op de Techniekdag. IIME kijkt terug op een drukke, maar zéér geslaagde dag.

Toekomstige Techniekdagen
Benieuwd waar en wanneer de volgende Techniekdag is? Bezoek de website van de Techniekdag voor alle data.