Bezoekers Techniekdag weer tevreden naar huis met racerobot

Afgelopen zaterdag 16 maart was het weer tijd voor een leerzame Techniekdag. Deze keer vond deze plaats in Zelhem. De Techniekdagen zijn erop gericht om jongeren op een actieve manier kennis te laten maken met verschillende technische onderwerpen. De bezoekers hebben de mogelijkheid om in het echt te ervaren hoe leuk, divers en creatief techniek kan zijn. Net als bij eerdere edities van de Techniekdag kozen wij er weer voor om racerobots te bouwen met de toekomstige technici. Dit liet zien dat je met een aantal kleine onderdeeltjes de meest uiteenlopende dingen kunt creëren!

Het bouwen van de robots omvat verschillende kleine technische activiteiten, zoals het vastlijmen van de onderdelen, het knippen van de bedradingen, het laten functioneren van de motor en meer.

De robots trokken veel bekijks van voorbijgangers, die vervolgens in de rij kwamen staan om hun eigen robot te maken. Wanneer de racerobots gebouwd waren, werd het tijd om deze te testen en als een dolle rond te zien draaien. Uiteraard mochten de bouwers de gemaakte robots naar huis meenemen. Wij gingen aan het eind van de dag met een lege doos naar huis.

Zoals gewoonlijk, is het mogelijk thuis de robots verder op te pimpen. Klik hier om de pimp-mogelijkheden te bekijken maar wees zelf natuurlijk ook creatief!

De dag verliep verder naar behoren. Wij hebben veel families geholpen met het bouwen van hun borstelrobot en hebben ondertussen natuurlijk veel lol gemaakt. Wij danken hierbij alle bezoekers van de Techniekdag en wensen de trotse eigenaren van de robots veel plezier!