Terugblik op de afgelopen periode

Op dit moment zijn er alweer een aantal nieuwe studenten begonnen bij IIME. Wij informeren jullie echter nog wat de studenten van de afgelopen periode (september tot februari) hebben opgeleverd. Graag nemen wij jullie mee in de resultaten die de studenten hebben opgeleverd. De studenten hebben namelijk een aantal verschillende projecten/trajecten afgerond binnen IIME. IMME en de studenten zelf zijn zeer te spreken over de samenwerking die heeft plaatsgevonden. 

Prototype CNC-machine

Nieuwe studenten IIME
Project CNC-machine

De groep studenten Tim, Eric, Kasper en Wesley (van de Hogeschool Arnhem en Nijmegen) hebben zich bezig gehouden met een project omtrent de CNC-machine. Zij onderzochten met hun project wat de efficiëntste manier is om met een CNC-machine composietvezels te snijden in elke gewenste vorm. IIME werkt immers met diverse soorten composieten zoals vlas- en carbonvezels.

De studenten hebben gedurende vijf maanden onderzoek gedaan naar verschillende mogelijkheden om composieten te snijden. Aan de hand van een probleemanalyse hebben de studenten verschillende mogelijkheden in kaart gebracht. Na een lange tijd van onderzoeken en testen hebben de studenten een prototype CNC-machine (zie bovenstaande afbeelding) opgeleverd. Komende periode zullen twee studenten van het Graafschap college verder werken aan de CNC-machine, zij zullen deze bevindingen dan meenemen.

Studenten van de afgelopen periode

Nieuwe studenten IIME
De HAN Solarboat

Afgelopen periode zijn ook nog eens drie studenten van de HAN aan de slag gegaan met de Photon, de HAN Solarboat. Tijdens de race in Rotterdam van het afgelopen vaarseizoen heeft de Photon zelfs de eerste plaats behaald. Natuurlijk willen de teamleden de concurrentie voorblijven dus kan men niet stil zitten. Daarom hebben Kevin, Marian en Thijs onderzocht of het mogelijk is om een cruise control op de boot te implementeren, om op deze manier nog meer energie te besparen. Het onderzoek van de studenten heeft een solide basis opgeleverd. Het is aan het HAN Solarboatteam of zij hier mee verder willen gaan.

Ons blijven volgen? Dat kan!

Aankomende periode zijn er weer diverse nieuwe studenten werkzaam bij IIME. Wil jij ons blijven volgen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief of volg ons op Facebook, LinkedIn of Instagram.

De Photon (HAN Solarboat)

HAN Solarboat