Toekomstige technici bouwen racerobots op Techniekdag in Bocholt

Afgelopen zaterdag was IIME aanwezig op de Techniekdag in Bocholt. Een doel van dit evenement is om de jonge bezoekers (6 – 12 jaar) te enthousiasmeren voor de techniek. Tijdens deze dag kwamen ouders met hun kinderen langs om te ervaren hoe leuk techniek is. Families konden verschillende technische apparaten bouwen, waaronder de racerobot van IIME. Dit apparaatje werd samengesteld uit een afwasborstel met een elektromotortje. De racerobot was deze dag erg populair bij de families en daarom kunnen we spreken van een geslaagde dag!

Tijdens deze dag zijn er veel racerobots gebouwd met de families. De kinderen en ouders kregen een beetje hulp van ons maar bouwden de robot zo goed als zelf. Ze mochten onder andere zelf de robot lijmen met het lijmpistool en de bedrading solderen. De meeste kinderen en ouders vonden het solderen het leukst.

Na het in elkaar zetten van de racerobot was het tijd om de robot te testen. De geteste robots kregen veel bekijks van langslopende bezoekers. De ouders en kinderen deden er een batterij in en zagen de racerobot over de tafel of op de grond racen. Hierna namen zij hun eigen racerobot mee naar huis. Thuis konden ze  konden ze de racerobot ‘pimpen’.

Op onze website staan voorbeelden voor het pimpen van de robots, inclusief stappenplan. Bekijk ze hier.

Aan het einde van de dag zijn er heel veel racerobots gebouwd en hebben wij veel blije kinderen gezien. Ook de ouders waren blij, want nu kunnen de kinderen met hun robot thuis helpen schoonmaken.