Verkenningsweek bij IIME

Begin november heeft de communicatieafdeling van IIME een week ondersteuning gekregen van eerstejaars communicatiestudent Elora. Elora liep een week stage bij IIME om zo te kunnen ervaren wat het werkveld inhoudt. Ook maakte zij op deze manier kennis met allerlei aspecten van het communicatie vak. 

Verkenningsweek bij IIME

Tijdens deze week mocht Elora verkennen hoe onze organisatie in elkaar steekt en hoe communicatieprofessionals te werk gaan. Vooral door mee te kijken en mee te doen, maar ook aan de hand van een aantal opdrachten vanuit haar opleiding. Het doel van de verkenningsweek is om eerstejaarsstudenten, zoals Elora, gelijk te laten ervaren wat het werkveld inhoudt, hoe bedrijven georganiseerd zijn, wat bedrijfscultuur is en hoe communicatielijnen lopen. Daarvoor was Elora bij IIME natuurlijk op de juiste plek.

Elora kreeg vanuit haar opleiding opdrachten mee waarmee zij informatie verzamelde. Zo heeft Elora medewerkers van IIME geïnterviewd over de organisatie en het werken bij de IIME. Ook heeft Elora de interne en externe communicatie in kaart gebracht door alle communicatiemiddelen en -kanalen onder de loep te nemen.

Naast schoolopdrachten hebben wij Elora meteen in het diepe gegooid als het gaat om communicatieve werkzaamheden. Zo was ze aanwezig bij verschillende online of fysieke meetings, heeft ze beeldmateriaal geschoten met onze spiegelreflex camera en heeft ze ons ondersteund met het bijhouden van websites en sociale media kanalen.

Eindresultaat

Als afsluitende schoolopdracht heeft Elora een filmpje gemaakt van haar verkenningsweek bij IIME. In dit filmpje laat Elora beeldmateriaal zien van deze week en legt ze uit wat haar ervaringen waren tijdens haar verkenningsweek!

Wij willen Elora enorm bedanken voor haar inzet tijdens haar verkenningsweek en wensen haar heel veel succes met haar opleiding!