In de week van 13 november heeft de communicatieafdeling van IIME een week ondersteuning gekregen van eerstejaars communicatiestudent Selina. Selina liep een week stage bij IIME om zo te kunnen ervaren wat het werkveld inhoudt. Ook maakte zij op deze manier kennis met allerlei aspecten van het communicatievak. Selina heeft een korte blog geschreven over deze week.

Mini-stage IIME
Door de docent van de opleiding communicatie op de HAN in Nijmegen werd er verteld dat wij, de studenten, een week stage mochten lopen bij een bedrijf naar keuze. Na veel bedrijven te hebben benaderd had ik nog steeds niks gevonden. Er was van tevoren verteld dat er een second opinion was. Je kon dan met een derdejaars student meelopen bij zijn/haar stageplaats. Na veel overleg met mijn SLB’er (studieloopbaan begeleider) en met Coen, de derdejaars student, werd er duidelijk dat ik een week stage kon lopen bij IIME in Doetinchem.

Dag routine
Elke dag stipt om kwart over 5 ging mijn wekker. Ik moest één uur en 35 minuten reizen om in Doetinchem te komen. Elke avond smeerde ik alvast mijn brood voor de volgende dag. De reden hiervoor was dat ik dan nog iets langer kon blijven liggen in bed. De dag begint bij IIME om kwart over 8. Door de aansluiting van mijn bus en trein was ik elke dag rond kwart voor 8 op kantoor. Dit vond ik geen probleem, want nu kon ik mijn dag rustig beginnen met een lekker kopje thee.

De ontmoeting
De eerste indruk van het bedrijf was goed. Dit had voornamelijk te maken met de vriendelijke medewerkers en de inrichting van IIME, zakelijk maar gezellig. Zo zou ik de sfeer omschrijven. Coen stelde mij aan iedereen voor en daarna gaf hij een rondleiding. Tijdens de rondleiding vertelde Coen over de diverse werkzaamheden bij IIME.

Mijn ervaring bij IIME
Deze stageweek heb ik als een leerzame week ervaren. Ik heb mij verdiept in programma’s zoals Photoshop en Mailchimp. Daarnaast mocht ik (stukjes) filmen voor de trailer van IIME, een nieuwsbericht schrijven voor op de website en heb ik een vergadering mogen bijwonen. Ik wil IIME heel erg bedanken voor deze gezellig en leerzame week. Door deze mooie ervaringen krijg ik extra motivatie om mijn studie goed af te ronden.