Wij stellen voor: Luke!

Luke (20) geboren in Zevenaar is een deeltijdstudent en zal parttime aan de slag gaan bij IIME. Luke heeft in Ede-Wageningen op het ROC A12 de opleiding technische computer kunde (TCK) afgestudeerd. Deze opleiding wordt nu Engineer Smart Industry genoemd. Luke is opgeleid tot technicus engineering en past deze kennis nu toe voor verschillende projecten bij IIME.

Deeltijd studeren

Voor Luke was het na het behalen van zijn MBO diploma al snel zeker dat hij een HBO deeltijdopleiding wilde volgen. Het werd de opleiding Embedded Systems Engineering (ESE) aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Hij geeft aan dat een voltijdstudie niet uitdagend genoeg is voor hem en vindt het veel verstandiger om te leren en tegelijk te werken. Redenen zijn dat Luke het belangrijk vindt om ervaring op te doen, geen studieschuld opbouwt en het bedrijfsleven leert kennen.

“Met een deeltijdstudie bouw ik ook geen studieschuld op” 

Op zijn opleiding heeft Luke veel geleerd op het gebied van programmeren en ontwikkelen. Zo heeft hij onder andere geleerd om verschillende printplaten, microcontrollers en PLC’s (Programmable Logic Controllers) te ontwikkelen. Op dit moment is Luke erg druk met het ontwikkelen van een battery pack. Deze battery pack wordt wanneer het gereed is gebruikt voor een elektrisch hydrofoilboard.

Waarom IIME

Vroeger heeft Luke op hoog niveau gezeild en deed hij mee met verschillende wedstrijden. Na vier jaar is hij gestopt met zeilen. Wekelijks nam de sport meer dan twintig uur in beslag en dit kon hij niet meer combineren met zijn opleiding. Ondanks het stoppen met zeilen is het altijd nog zijn favoriete sport gebleven. Bij IIME kan Luke zijn passie voor de watersport grotendeels combineren met zijn werkzaamheden.

Hoewel Luke met diverse projecten aan de gang gaat binnen IIME is hij ook extern inzetbaar als projectondersteuner. Zit u met een vraag of wilt u advies neem dan gerust contact op met ons!