Vrijdag vond de Talententuin plaats op het DRU complex in Ulft. Het doel van de Talententuin is om talenten te verbinden met bedrijven. Aangezien dat precies is wat IIME doet, waren wij daar natuurlijk bij aanwezig.

De dag werd in de popzaal van de DRU Cultuurfabriek afgetrapt door presentator Humberto Tan. Hij hield een persoonlijk verhaal met betrekking tot ambitie en loopbaan. De kern: doe waar je nieuwsgierig naar bent. Hij kan het weten, hij heeft immers zelf een juridische carrière links laten liggen voor de (sport-)journalistiek. Er kwamen vijf mensen aan het woord die binnen Achterhoekse bedrijven hun carrière zijn gestart. Namens IIME mocht Leonie Dijkhof met Humberto in gesprek over de mooie projecten, waaronder Sharky.

Na de opening liep Humberto Tan, gevolgd door de jongeren, richting het gebouw van Innovatiecentrum ICER. Hier konden de jongeren in gesprek met bedrijven en hun producten van dichtbij zien.

Dankzij de blikvanger Flo1 kwamen er veel geïnteresseerden langs. Daarbij werden mooie contacten gelegd met jongeren. Misschien zat daar wel het talent tussen die binnenkort aan de volgende innovatie gaat werken.