Techniektalenten via IIME naar bedrijven

Tekst door: Francien van Zetten, de Gelderlander

‘Verborgen techniektalenten’ die op zoek zijn naar uitdagende projecten in de Achterhoek worden door IIME geholpen hun weg te vinden. Zij werken als leerwerktrainee of stagiair vanuit IIME aan duurzame projecten, zoals de solarboot (zonnecelboot) of worden gekoppeld aan een innovatief maakbedrijf. “Er is heel veel vraag naar technische mensen met verstand van innovatieve en duurzame technologie”, zegt Leonie Dijkhof manager van IIME. “Wij hebben contact met bedrijven in de Achterhoek die werken aan interessante technische vraagstukken. Zo helpen we studenten aan een innovatieve werkomgeving en bedrijven aan technisch talent.”

IIME staat voor Innovatie in Mobiliteit en Energie en is een samenwerkingsverband tussen het Achterhoeks Centrum voor Technologie, SEECE (Sustainable Electrical Energy Centre of Expertise van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen) en het bedrijf QConcepts Design Engineering in Doetinchem. De provincie Gelderland ondersteunt IIME met als doel de scheefgroei in de toenemende vraag en het afnemende aanbod in technisch goed opgeleid personeel in de Achterhoek tegen te gaan.

Naast het koppelen van studenten en bedrijven, biedt IIME ook ruimte aan jongeren om een eigen idee uit te werken. IIME draagt tevens bij aan het vergroten van de instroom in technische opleidingen. Bijvoorbeeld door leerlingen van middelbare scholen kennis te laten met duurzame technische projecten, beroepen en bedrijven.