Elektrische Fiets Oplaadpunt

Duurzaam oplaadpunt voor elektrische fietsen

Elektrisch fietsen wordt met de dag populairder. Met de toename van elektrische fietsen is er ook meer vraag naar elektrische oplaadpunten. IIME biedt hierbij een oplossing met haar duurzame oplaadpunt voor elektrische fietsen. De energie wordt bij dit oplaadpunt opgewekt door middel van zonnepanelen. IIME wil hiermee voldoen aan de toenemende vraag naar oplaadpunten en het gebruik van duurzame vervoersmiddelen promoten.

Sinds 2015 staat er een duurzaam oplaadpunt van IIME bij het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem. De fietsen worden opgeladen door middel van zonne-energie. De elektriciteit die niet verbruikt wordt, wordt aan het elektriciteitsnet geleverd. Boven het oplaadpunt hangt een smart display van partnerbedrijf QConcepts. Het display toont onder andere hoeveel energie het oplaadpunt heeft opgewekt.

IIME is nu druk bezig met het realiseren van een nieuw model. Bij het nieuwe model wordt energie opgeslagen in een accu. Daarmee wordt het oplaadpunt verplaatsbaar én toegankelijk voor bijvoorbeeld buitengebieden (daar waar geen elektriciteitsnet aanwezig is). Het display boven de nieuwe modellen gaat de gebruiker betere informatie verschaffen; het zal meteen duidelijk zijn of de accu van het oplaadpunt nog genoeg energie heeft om een fiets op te laden. Het nieuwe model biedt plaats aan acht elektrische fietsen en zal ongeveer de ruimte van een parkeervlak innemen.

Het is de bedoeling dat er in 2018 nieuwe modellen worden uitgebracht. Geïnteresseerd in een oplaadpunt voor uw bedrijf? Neem contact op met IIME via info@iime.nl.