MBO studenten aan de slag met composiet

Eerder kon je al lezen dat er een zevental technische studenten van de HAN bij IIME zijn begonnen. Terwijl zij nog druk bezig zijn met hun project in de TecShed, zijn er sinds begin september ook twee studenten van het Graafschap College druk met hun eigen project. Sjoerd houdt zich met verschillende engineering taken bezig, waaronder de constructie van een snijtafel voor composieten. Bian is een applicatie aan het ontwikkelen voor de composiet oven.

Sjoerd volgt de opleiding Middenkader Engineering. Sjoerd houdt zich voornamelijk bezig met de constructie van een snijtafel. De snijtafel zal gebruikt worden om composieten mee te snijden. Het leuke hieraan volgens Sjoerd is het leerzame aspect, want hij was nog niet eerder in aanraking gekomen met composieten. Aangezien zijn studie vrij breed is, hoopt Sjoerd door middel van zijn stage zich beter te kunnen oriënteren op wat hij precies wil gaan doen en bereiken met zijn studie.

De tweede student die vanuit het Graafschap College stage loopt bij IIME is Bian. Bian volgt de opleiding Applicatieontwikkelaar. Hij is momenteel bezig met het programmeren van een webapplicatie voor de besturing van de composiet oven. Door middel van deze applicatie kan de temperatuur en de status van de oven met behulp van grafieken en tabellen live worden gevolgd. Het leuke hieraan volgens Bian is dat je vanuit het niets iets opbouwt. Hoewel er bepaalde eisen aan de applicatie zijn gesteld, krijgt hij de ruimte om er zijn eigen draai aan te geven.

Volg ons en blijf zo op de hoogte van de voortgang van de verschillende studenten.