Welkom bij IIME

Studenten in de werkplaats  

Sinds begin september is er weer een nieuwe groep studenten begonnen bij IIME om stage te lopen of om voor een uitdagend project aan de slag te gaan. De studenten die voor een project aan de gang gaan kunnen werkzaam zijn bij IIME in Doetinchem of op onze nieuwe locatie bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). We stellen ze aan je voor:

Niels, de softwareman

Niels is een bekend gezicht aangezien hij al eerder een project heeft gedaan bij IIME. Hij zal zijn stagetijd dan ook gebruiken om een eerder project te verbeteren en verder af te maken. Het gaat hierbij om een applicatie op de smartphone die gegevens van de HAN Solarboat uitleest en vervolgens naar een database stuurt waar deze gegevens dan af te lezen zijn. Daarnaast gaat Niels ook nog bezig met een tweede applicatie. “De nieuwe applicatie zal de gegevens die op de database staan in grafiekjes weer gaan geven.”

Mitchel, de piloot van de HAN Solarboat

Ook Mitchel is een bekend gezicht bij IIME. Mitchel heeft ook al een project gedaan bij IIME in het verleden en hij was desalniettemin de piloot van de HAN Solarboat gedurende de Monaco Energy Boat Challenge. Hij zal zich in zijn stageperiode vooral bezighouden met het dashboard en het stuur van het Foil Board. “De dashboards zullen worden voorzien van een smartphone die ervoor zorgt dat de gegevens van de boot goed af te lezen zullen zijn voor de piloot.” Hiernaast gaat Mitchel zich ook bezighouden met het verbeteren van de HAN Solarboat.

Steven, marketing en communicatie

Steven is nieuw bij IIME en zal zich tijdens zijn stageperiode bezighouden met werkzaamheden gerelateerd aan marketing en communicatie. “Ik zal vooral bezig gaan met communicatieve taken binnen deze technische omgeving en het bijhouden van sociale mediakanalen en diverse websites van IIME”.

Projectgroep engineering

Naast stagairs hebben we bij IIME ook een nieuwe groep studenten van de HAN die zich de komende stageperiode zullen ontfermen over verschillende projecten. Deze projecten zullen vraagstukken bevatten omtrent de HAN Solarboat, het Foil Board en de Solar Drone. De maar liefst 9 tweedejaars engineering studenten zullen hier mee bezig gaan, bij IIME in Doetinchem of op de nieuwe locatie bij de HAN in Arnhem.