Werktuigbouwkunde

Vliegende boten op zonne-energie!

Gezocht per februari 2024: Stagiair(e) werktuigbouwkunde / luchtvaarttechnologie 

Over de HAN Solarboat

De HAN Solarboat, is een boot die op zonne-energie vaart. Aan deze boot wordt gewerkt door enthousiaste studenten van verschillende opleidingen en vakprofessionals van Qconcepts Design & Engineering BV.  Zij nemen met deze boot deel aan nationale én internationale races, waaronder de Monaco Energy Boat Challenge. Cruciaal voor de boot zijn de high-tech composietmaterialen en de draagvleugels, die er voor zorgen dat de boot uit het water wordt getild.  Werken aan de HAN Solarboat is als werken in een Formule 1 team. Strategie tijdens de races, snelle respons bij problemen en natuurlijk teamwork zorgen er voor dat jij de concurrentie achter je laat.

Gebaseerd op de technologie van de HAN Solarboat, ontwikkelt Qconcepts een Autonomous Aquatic Drone. Deze boot, uiteraard ook voorzien van draagvleugels, vaart autonoom op zonne-energie.

Tijdens de stage krijg je professionele ondersteuning van IIME. Zo zijn er extra trainingen beschikbaar voor het schrijven van een plan van aanpak en is er extra begeleiding tijdens jouw stageproces.

Functieomschrijving

Het HAN Solarboat team zoekt een gemotiveerde student die de boot verder ontwikkelt op mechanisch gebied. Om de verschillende races succesvol te kunnen voltooien dient het team het draagvleugelsysteem te upgraden en de boot lichter te maken. De grote uitdaging zit hem nu in de aandrijving, schroef ontwerp en de koeling. Wij moeten zorgen dat de boot daarmee efficiënter kan varen. Tot slot zijn we toe aan nieuwe floats (drijvers) die zorgen dat de boat stabiel kan varen. Alle systemen moeten ook nog eens uitvoering getest worden voordat we aan de startlijn liggen. In juli zullen we namelijk racen in de Monaco Energy Boat Challenge.

Parallel aan de ontwikkelingen van de HAN Solarboat ondersteun je Qconcepts bij de ontwikkeling van de Autonomous Aquatic Drone.

Vaardigheidseisen

  • Jij volgt een HBO opleiding gerelateerd aan werktuigbouwkunde of luchtvaarttechnologie
  • Jij bent een teamplayer
  • Jij hebt goede communicatieve vaardigheden
  • Jij neemt initiatief en bent flexibel
  • Jij bezit een gezonde drive voor vernieuwingen en innovatie
  • Jij hebt kennis of bent geïnteresseerd in composiet constructies
  • Jij hebt kennis van een 3D CAD systeem, bij voorkeur SolidWorks

Interesse?
Stuur je motivatiebrief en C.V. naar Leonie Dijkhof: info@iime.nl. Voor vragen kun je haar ook bellen of appen via 06-23646571.

Actuele informatie vind je op de social media kanalen van HAN Solarboat.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.