Stagiair(e) werktuigbouwkunde

Doorontwikkeling van de nieuwe HAN Solarboat!

Gezocht per september 2021: Stagiair(e) werktuigbouwkunde / luchtvaarttechnologie 

Over de HAN Solarboat
De HAN Solarboat, is een boot die op zonne-energie vaart. Aan deze boot wordt gewerkt door enthousiaste studenten van verschillende opleidingen en young professionals. Zij nemen met deze vliegende boot deel aan nationale én internationale races, waaronder in Monaco.

IIME (Doetinchem)  stelt hierbij de faciliteiten van de werkplaats beschikbaar en biedt professionele ondersteuning uit het vakgebied. Werken aan de HAN Solarboat is als werken in een Formule 1 team. Strategie tijdens de races, snelle respons bij problemen en natuurlijk teamwork zorgen er voor dat jij de concurrentie achterlaat. Mocht jij niet meer stage bij ons lopen tijdens het raceseizoen maar wil je wel betrokken zijn met het team? Dan ben jij altijd meer dan welkom!

Functieomschrijving
Binnen het HAN Solarboatteam zoeken wij een gemotiveerde student die onze nieuwe boot helpt door te ontwikkelen op mechanisch gebied. De boot zal worden gemaakt van high-tech composietmateriaal en op draagvleugels varen. Draagvleugels genereren lift, waardoor de boot uit het water komt. Dit zorgt voor minder weerstand en een hogere snelheid. Help jij onze boot vliegen?

Daarnaast zijn er diverse andere mechanische aspecten aan de boot die doorontwikkeld moeten worden, zoals de aandrijving, het koelsysteem en het stuursysteem. De uitdaging is om alles zo licht mogelijk te maken!

Vaardigheidseisen
– Jij volgt een MBO of HBO opleiding gerelateerd aan werktuigbouwkunde of luchtvaarttechnologie

– Jij bent een teamplayer

– Jij hebt goede communicatieve vaardigheden

– Jij neemt initiatief en bent flexibel

– Jij bezit een gezonde drive voor vernieuwingen en innovatie

– Jij hebt kennis van 3D CAD systeem, bij voorkeur SolidWorks

Interesse?
Stuur je motivatiebrief en C.V. naar Leonie Dijkhof: info@iime.nl. Voor vragen kun je haar ook bellen of appen via 06-23646571.

Uitgebreide informatie over de HAN Solarboat is te vinden op www.hansolarboat.nl. Actuele informatie vind je op de social media kanalen van HAN Solarboat.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Stage werktuigbouwkunde / Luchtvaarttechnologie IIME / HAN Solarboat