CEO for a day logo

Directeur voor een dag bij QConcepts

Bij ‘CEO for a day’, ofwel directeur voor een dag, lopen jongeren een dag mee met een directeur (CEO) of manager van een Achterhoeks bedrijf. Het project is in het leven geroepen door Achterhoek2020. Het doel van dit project is om jongeren van verschillende opleidingen op een zo hoog mogelijke manier kennis te laten maken met de carrièremogelijkheden in de Achterhoek. Voor organisaties moet het project de band met jong talent vergroten.

Jongeren tussen de 16 en 26 jaar kunnen zich opgeven om de rol van directeur op zich te nemen gedurende een dag. Na aanmelding krijgen zij een aantal Achterhoekse bedrijven voorgelegd waar zij aan de slag kunnen. Een van die bedrijven is QConcepts, het partnerbedrijf van IIME.

QConcepts kreeg een dag Niels als directeur over de vloer. Niels studeert momenteel bedrijfseconomie aan de HAN. Niels werd benaderd door een van de projectleiders van ‘CEO for a day’ met de vraag of hij interesse had om een dag met een bedrijf mee te lopen. Alhoewel QConcepts niet binnen dezelfde sector valt als zijn studie, was Niels wel meteen enthousiast om zich een dag als directeur te wanen. “Dit leek mij een interessante manier om te zien hoe het eraan toe gaat binnen een bedrijf”, aldus Niels. “Ik heb veel meetings bijgewoond en veel moeten luisteren, maar het was een interessante dag.”

Wil jij net als Niels ook directeur voor een dag zijn? Schrijf je dan hier in.