In het kader van Eventweek Engineering hebben 4 studenten van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen kennis gemaakt met ‘prepreg’ composieten bij IIME. Tijdens deze middag heeft een trainee van IIME de studenten kennis laten maken met diverse soorten composieten.

STERA Composiet
Eventweek engineering

Eventweek engineering is een feestelijke afsluiting van het semester voor de engineering studenten van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Tijdens deze twee weken exposeren studenten hun projectresultaten en verkennen ze de volgende stappen die hun opleiding gaat nemen. Zodoende gaan ook alle eerstejaars engineering studenten op bedrijfsexcursie. IIME bood voor 4 studenten plek om een middag kennis te maken met composiet materialen.

Vervaardigen van een composieten product

Aan de hand van een video over de vervaardiging van composieten in de auto industrie, legt de trainee van IIME uit hoe we binnen IIME werken met composiet materialen. Daarnaast legt hij uit hoe de verschillende soorten composieten worden gemaakt. De studenten moesten goed opletten, wat kort daarna konden zij zelf de handen uit de mouwen steken! Zo hebben de studenten geholpen met het maken van een composieten behuizing voor de binaire klok!

Het resultaat

De leerlingen hebben met ondersteuning van de trainee de composieten in de mal gelegd. Vervolgens is de mal onder vacuüm druk in de oven gegaan. Het resultaat is nog even afwachten, het product moet nog even een nachtje afbakken in onze oven.

Wil jij ook kennis maken met composieten door middel van een korte workshop? Neem dan contact met ons op!