IIME zoekt haar grenzen op; Duitse techniekdag

Op zaterdag 9 september aanstaande zal weer de Techniekdag worden georganiseerd. Voor het eerst zal deze niet in Nederland, maar bij de Duitse buren plaatsvinden bij het Berufskolleg- west, in Bocholt. Tijdens de Techniekdag kunnen kinderen van 8 tot 12 jaar kennismaken met techniek en welke (toekomstige) kansen dit biedt in Nederland en Duitsland. De dag begint om 10:00 uur en eindigt om 16:00 uur. Toegang is volledig gratis.

Duits-Nederlandse ‘Techniktag’
Door het organiseren van de Techniekdag (‘Techniktag’) in Duitsland wil de organisatie de samenwerking bevorderen op het gebied van onderwijs en de arbeidsmarkt in de regio. Ook willen zij jongeren enthousiasmeren om een opleiding en baan te vinden in de technieksector. Laat dat nou ook de ambities van IIME zijn!

Op de Techniekdag zullen meerdere Duitse, maar ook Nederlandse onderwijsinstellingen, bedrijven en leerlingen aanwezig zijn. Op deze dag kunnen jongeren (en ouders) alles leren over techniek. Zo kunnen ze onder andere ontdekken hoe 3D printen werkt, hoe je je eigen game maakt en wat je allemaal kunt doen in een laboratorium.

Aanwezigheid IIME
IIME is uiteraard van de partij op deze internationale Techniekdag met haar eigen stand gezien IIME ook graag jongeren enthousiasmeert voor de techniek! Bij de stand van IIME zullen jongeren in aanraking komen met de maritieme sector. Zo kunnen jongeren hun eigen bootje maken. Daarnaast zijn er uiteraard leuke gadgets te vinden in onze stand. Graag zien wij jullie aanstaande zaterdag!