Stagiaire monteert windmeter voor Flo1 & Skeiron

De afgelopen dagen heeft stagiaire Laura onder andere gewerkt aan de ontwikkeling van een windmeter. Zij heeft een aantal bestaande onderdelen gemonteerd tot een complete windmeter genaamd Advansea s400.

Voorbereiding

Voordat de windmeter gemonteerd kon worden moest er eerst het een en ander worden uitgezocht. “Ik vond het wel interessant om te kijken welke onderdelen goed en bruikbaar waren voor de windmeter en welke aansluitingen gebruikt konden worden”, aldus stagiaire Laura.

Laura met de gemonteerde windmeter

Functies van de windmeter

De windmeter (Advansea s400) kan worden gebruikt voor het meten van de snelheid van de wind en de richting van de wind. Dit is vooral van belang voor het varen met de Flo1. De windmeter wordt ook ingezet wanneer er wordt gevlogen met de vlieger genaamd Skeiron. De windmeter is voor deze twee projecten van cruciaal belang om alles zo effectief en goed mogelijk te laten verlopen bij gebruik.

Wil jij ons blijven volgen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief of volg ons op Facebook, LinkedIn of Instagram.

Deel uitmaken van IIME?

Per september 2018 zijn wij weer op zoek naar gemotiveerde studenten die aan de slag willen als stagiaire of afstudeerder bij IIME. Open sollicitaties worden door IIME natuurlijk altijd op prijs gesteld. Kijk bij vacatures voor een plek binnen IIME of stuur een open sollicitatie.