Bezoek uit de Verenigde Staten bij IIME

Vanochtend hebben wij bij IIME een groep Amerikaanse gasten ontvangen om hun te informeren over het Europese onderwijssysteem. Er is informatie gegeven over hoe wij als bedrijf samenwerken met studenten en innovatieve projecten starten met partner QConcepts en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). 

De Amerikaanse gasten

De zestien Amerikaanse gasten behoren tot het Community College Leadership Program van de Ferris State University (FSU) in Michigan. Een doctoraat dat wordt gegeven aan leiders van verschillende community college instellingen uit het hele land. Deze leiders doen mee aan een educatieve reis door Europa.

Het doel van de reis is om kennis op te doen over onderwijssystemen van beroepsopleidingen in andere landen. De laatste jaren heeft de groep China, Rusland en Australië bezocht. Deze keer werd nadruk gelegd op onderwijssystemen in Europa, met als focus Duitsland en Nederland.

Contact met IIME

De Amerikaanse bezoekers zijn in aanraking met ons gekomen dankzij de Hogeschool Rhein-Waal uit Kleve. Dit kwam mede door Shashank, een student van deze Duitse hogeschool. Hij liep tijdens de vorige periode stage bij ons. De Hogeschool Rhein-Waal heeft een partnerschap met de State University in Michigan en was zodoende op zoek naar een bedrijfsbezoek.

De samenwerking tussen de HAN en ons bedrijf is uniek, daarom koos de Hogeschool Rhein-Waal om de grens over te gaan. Er werd interesse getoond in de samenwerking tussen ons en de HAN en de projecten die hier uit voort vloeien.

Het bezoek

Het was gezellig druk bij ons vanochtend! Maar liefst zestien Amerikaanse gasten van de FSU en twee Duitse vertegenwoordigers van de Hogeschool Rhein-Waal namen plaats om de presentaties bij te wonen. Er werden twee presentaties gegeven, één over partnerbedrijf QConcepts en het ontstaan van IIME en de andere over de samenwerking met de HAN.

De gasten waren enthousiast en geboeid met de presentaties. Er werden hier en daar vragen aan ons gesteld over de besproken onderwerpen. Vervolgens nodigden wij de gasten uit voor een rondleiding rondom de kantoren en de werkplaats, daar waar de innovaties van de studenten werkelijkheid worden.

Suat

Vietnamese student Suat, onze huidige stagiair elektrotechniek, liet de gasten versteld staan met zijn inspirerende toespraak. Zijn uiterste doel is namelijk om kennis op te doen in Nederland op het gebied van duurzame energie. Zo hoopt hij zijn omgeving in Vietnam te kunnen helpen met de aanwezige problematiek rondom energie. Bij ons werkt hij aan het HAN Solarboat project om kennis op te doen over duurzame energie.

Hij gaf aan zich meer dan welkom te voelen bij ons bedrijf en dat hij dat zeer waardeert. Het is natuurlijk fijn om te weten dat de waardering van beide kanten komt. Suat is een zeer fanatieke en hardwerkende jongen en wij zijn ervan overtuigd dat hij zijn doelen zal bereiken!

Wij hebben afscheid genomen van de Amerikaanse gasten met lekkere stroopwafels en drop. Typisch Nederlands dus. Wij van IIME wensen onze gasten een fijne reis terug! Hopelijk hebben zij veel inspiratie en nieuwe ideeën opgedaan welke toepast kunnen worden in de Verenigde Staten.

Lees hier een stuk geschreven door één van de Amerikaanse bezoeksters over haar ervaring bij ons.