Het jaar 2018 is bijna voorbij. Het was een jaar met veel verschillende projecten, opdrachten en samenwerkingen met studenten en bedrijven. Hieronder zijn onze hoogtepunten te vinden.

Junior adviseur MKB Energy checkup

Vanaf dit jaar zijn wij gestart met het uitvoeren van MKB Energy Checkups. Samen met ondernemers analyseert de junior adviseur de huidige situatie van de energiehouding. Vervolgens vullen zij de energiescan in om tot een advies te komen. In 2018 heeft IIME meer dan 60 Energy Checkups uitgevoerd voor verschillende bedrijven in de regio Achterhoek.

TIJDMACHIIME

Vrijdag, 1 juni 2018 stond in het teken van het evenement ‘TijdmachIIME’. 180 scholieren beleefden wat de toekomst voor hen in petto heeft bij het bedrijf IIME. Diverse partijen verzorgden workshops waarin de leerlingen kennis konden maken met vernieuwende technieken. Door de technieken zelf toe te passen konden de leerlingen voor even een kijkje nemen in de toekomst.

Internationale studenten en teamleden

Binnen het HAN Solarboat team zijn er al eens eerder internationale teamleden actief geweest. Maar nu heeft IIME ook zijn eerste internationale stagiair. Dit is Shashank uit Nepal. Hij studeert in Duitsland en volgt zijn stage bij IIME in Doetinchem.

Startup Delta Summit

Donderdag (19 april) vond de Delta Summit plaats op IPKW (Industriepark Kleefse Waard). De Delta Summit vond eerder al plaats in Rotterdam en Den Haag. IIME heeft vertegenwoordigde hier de HAN Solarboat & de Flo1 van Aeronamics.

Ook dit jaar waren er weer een aantal techniekdagen, waaronder die in Arnhem, Winterswijk en Bocholt.

Techniekdag Arnhem

In Arnhem was de Techniekdag op het IPKW (industriepark Kleefse Waard). Voor dit evenement was IIME een van de organisatoren. Op 14 maart was de Techniekdag in Winterswijk. Hier was IIME aanwezig met een leuke workshop.

Techniekdag Bocholt

Dit jaren zijn wij ook aanwezig geweest op de Techniekdag in Bocholt. Samen met jonge bezoekers en hun ouders zijn er deze dag heel wat racerobots gebouwd.